websikehealthcheck

Blog...

5+1 érv az alumínium terasztető mellett

5+1 érv az alumínium terasztető mellett - Tuza István - terasztetőmester

A terasztető előnyeiről rengeteget lehetne írni: kibővíti az életteret, véd az időjárástól, praktikus és stílusos kiegészítője lesz az otthonodnak, de ezt már tudod.
A kérdés inkább az, hogy miből készüljön, melyik típust válaszd. Én az alumínium vázat szoktam javasolni, ilyen terasztetőket készítek, amiket az ügyfeleim egytől egyig imádnak. De miért az alumínium? Olvass tovább és mutatom az előnyeit!

A terasztetők váza többféle anyagból is készülhet. Ha elkezd keresgélni az ember, találni fog fából, acélból és alumíniumból készült verziókat is.

Én a következők miatt tettem le a voksom az alumínium terasztetők mellett:

Stabil

Fontos előnye, hogy nagy teherbírású anyag, ennek köszönhetően pedig akár 5 méteres fesztávok is megvalósíthatók további központi alátámasztás nélkül – a valódi panorámakép érdekében.

Időtálló

Amikor terasztetőt tervezünk, általában hosszútávban gondolkozunk. Ezért nagy előny az is, hogy nem hagy nyomot rajta az időjárás, ellenáll a rozsdának és a korróziónak, ráadásul hosszú évtizedekig színtartó marad. Ennek köszönhetően pedig általában jóval tovább élvezhetjük az alumínium terasztető előnyeit, mintha fából vagy acélból készült volna.

Gondozásmentes

Az idő az egyetlen, amiből biztosan nem lesz több. Épp ezért ahol tudjuk, érdemes nyernünk legalább egy kicsit. Például a terasztető karbantartást is megspórolhatjuk, ha alumíniumból készült tetőt választunk, ez ugyanis nem igényel extra odafigyelést és ápolást, ellentétben a fa, vagy acél vázakkal.

Környezetbarát

Egyre többször tapasztalom, hogy a környezetvédelem is fontos szerepet játszik az emberek döntéseiben és ha van rá mód, sokan választják a környezetbarát megoldásokat. Ha számodra is fontos szempont ez, jó hír, hogy az alumínium vázakat gyakran készítik újrahasznosított anyagból (alumíniumból), ami így kevesebb energiafelhasználással jár, a minőségét pedig nem befolyásolja.

Modern, letisztult megjelenés

Bármilyen stílusú is legyen az otthonod, az óriási színválasztékban biztosan megtalálod a környezethez leginkább illőt. A tető vázát teljesen a saját ízlésedre formálhatod, ha idegenkedsz az alumíniumtól, választhatod olyan borítással, ami például fának tűnik.

A terasztető szinte minden RAL színben tervezhető és évtizedekig színtartó marad. - Tuza István - teraszteto mester

Értéknövelő

Egyértelműen növeli az ingatlan értékét. Eladáskor hatalmas előnyt jelenthet, hogy a terasz teljesértékű része a háznak, és időjárástól függetlenül használható akár egész évben.

De miből készüljön a tető?

Ha a váz már eldőlt, a következő feladat a tető anyagának a kiválasztása. Ami lehet üveg, vászon, polikarbonát vagy bioklimatikus megoldás is.

De mégis mi alapján válasszunk? Milyen előnyei, illetve hátrányai vannak az egyes megoldásoknak?

Erről is más terasztető tervezéssel kapcsolatos tudnivalókról is olvashatsz a “Hogyan válassz terasztetőt?” e-bookomban. Kattints a gombra és töltsd le most!

LETÖLTÖM

 

Tuza István
Tuza István a Terasztető Mester alapító tulajdonosa, élettér tervező szakember, aki az aluminium terasztető rendszerek specialistája. Megbízható csapatával precíz munkát végez országszerte, hogy időtálló és gondozásmentes teraszokat, autóbeállókat építsen megbízóinak. Elkötelezett a legjobb minőségű, belga gyártású aluminium terasz rendszerek mellett, amelyek könnyűek, mégis rendkívül stabilak és könnyen bővíthetőek eltolható üvegfallal, zárható ajtókkal, árnyékolóval vagy akár bioklimatikus, motoros pergola fedéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍVÁS MOST: ISTVÁN

+36 30 183 1981

Kitöltötted már a terasztető tervezők kérdőívét?