websikehealthcheck

Blog...

Hogyan válasszunk alumínium kerítést?

Hogyan válasszunk alumínium kerítést? - Tuza István - terasztető mester

Az alumínium nem csak egy fantasztikus anyag amit az élelmiszer-fóliához használnak! Egy olyan prémium alapanyag, amely lakó-, kereskedelmi és ipari célú kerítések készítésére is kiválóan alkalmas. Miért? Nos, az alumínium több okból is népszerű választás. Az alumínium kerítés olyan szépséget és eleganciát hordoz, amely a kovácsolthoz hasonlít, de nem igényli a kovácsoltvas alapanyag kiterjedt és rendszeres karbantartását. Többféle stílusban és színben kapható és gyakorlatilag bármilyen kültéri területen használható, az előkert határától a medence elkerítéséig. Ha ez még nem győzött meg, olvass tovább, mutatunk néhány érdekességet!

Sokoldalú

Használható sík vagy lejtős talajon anélkül, hogy csúnya rések keletkeznének a kerítések között. Alumínium kerítések többféle kivitelben kaphatók. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik kialakítás a legmegfelelőbb a számodra, egyedi alumínium kerítést is készíttethetsz a saját igényeid szerint.

Az alumínium kerítés sokoldalú. - Tuza István - terasztető mester

Kevés karbantartást igényel

Olyan tartós, mint egy csúcskategóriás fém kerítés, de jóval olcsóbb a fenntartása. Kiválóan alkalmas mindazok számára, akik egy gyönyörű kerítésre vágynak kevés felhajtással. Az alumínium nem rozsdásodik, nem törik könnyen, és egyszerűen tisztítható.

Hosszú élettartamú

A legtöbb alumínium kerítés túléli fa és acél társait. Nem rothadnak, nem korrodálódnak, ellenállnak az elemeknek. Emiatt a legtöbb minőségi gyártó életre szóló garanciát vállal az alumínium kerítésekre a minőségbiztosítás jeleként, amelyet a professzionális, dekoratív kerítésgyártó cégek átadnak ügyfeleiknek.

Megfizethető

Olyan erős, mint az acél, elegáns, mint a kovácsoltvas. Lényegesen olcsóbb, mint az acél és a vas, mivel könnyen beszerezhető és az előállítási költsége is alacsonyabb.

Környezetbarát

Napjainkban számos alumínium kerítés készül többnyire újrahasznosított anyagokból, amelyek elkészítése viszonylag kevés energiába kerül. Ez azonban nem veszélyezteti a kerítés minőségét, mivel az újrahasznosított anyagok többsége szintén használt alumíniumból származik.

Moduláris falkerítést biztosít

Az alumínium könnyedén formázható egy bizonyos magasságig, tüskékkel, csúcsokkal is telepíthetők.

A felsorolt előnyök miatt az alumínium kiváló választás akár otthonra, akár üzleti célra. Ha az alumínium kerítés mellett döntöttél, akkor érdemes átgondolni néhány kérdést, beleértve a bevonatot, a színt és az árat.

Az alumínium könnyedén formázható egy bizonyos magasságig, tüskékkel, csúcsokkal is telepíthetők. - Tuza István - terasztető mester

A következő tippekkel segítünk, hogy jó döntést hozz a kerítés kiválasztásakor!

Keress egy forgalmazót!

Ha kerítésről van szó, a minőség a kulcs. Végtére is, a kerítés nem csak esztétikai választás; nagyban növelheti ingatlanod biztonságát és megközelíthetőségét.
Mielőtt kiválasztanád az alumínium kerítést, érdemes egy megbízható forgalmazót találni, kiváló minőségű termékekkel. Végezz kutatást annak érdekében, hogy az adott kerítésforgalmazó jó hírű-e. Miután megbizonyosodtál róla, hogy megbízható forgalmazóval dolgozik, győződj meg arról, hogy üzleti képességei megfelelnek az igényeidnek.

– Milyen gyorsan tudják kiszállítani a termékeiket?
– Mióta működnek?
– Ingyenes szállítást kínálnak-e?
– Teljeskörű tájékoztatást ad-e, amely segít többet megtudni az alumínium kerítés kiválasztásáról?

Végül érdeklődj a forgalmazó telepítési és javítási szolgáltatásairól – beleértve a további költségeket is, amelyekre esetleg fel kell készülnöd!

a kerítés nem csak esztétikai választás; nagyban növelheti ingatlanod biztonságát és megközelíthetőségét. - Tuza István - terasztető mester

Válassz egy megbízható terméket

Az alumínium kerítés az egyedi igények szerint alakítható termék. Emiatt egy kiváló kerítésforgalmazó valószínűleg sokféle terméket kínálhat. A széles választék elsöprő lehet – ezért fontos mérlegelni az előnyöket és hátrányokat.

Készíts listát, amiben értékeled a forgalmazó különféle alumínium kerítéseinek lehetőségeit! Nagy különbség van a termékek minőségében? A termékek pozitív vásárlói értékelésekkel és kiváló garanciával rendelkeznek?
Végül nézd meg a gyártó mintáit, tekintsd át az apró részleteket, ide értve a felhasznált anyagokat is!

Vedd figyelembe az anyagi lehetőségeidet

Miután eldöntötted, kiválasztottad a forgalmazót, mérlegeld a lehetőségeket, figyelembe véve a költségvetést is! A kerítés költsége a teljes hosszától függ, ezért ügyelj arra, hogy pontosan mérd meg a bekerítendő helyet.
Ezután számold ki a választott kerítés teljes árát a vásárlás még a véglegesítés előtt! A forgalmazó ingyenes, személyre szabott árajánlatot is kínálhat. Miután megvan a kerítés végső ára, hasonlítsd össze a költségvetéseddel!

Bár csábító lehet a rendelkezésre álló legolcsóbb kerítés megvásárlása, ez nem mindig a legfenntarthatóbb megoldás lesz. Ne feledd, hogy a nagyon alacsony ár azt jelezheti, hogy a kerítés minősége nem megfelelő. Az ár mellett érdemes figyelembe venni a termék előnyeit is, például a hosszú élettartamot.

Válassz egy bevonatot

Találtál egy forgalmazót és egy terméket. Most a kerítésesztétika első lépése, hogy hogyan válasszunk alumínium kerítésbevonatot.
Az alumínium kerítéshez számos bevonási lehetőség áll rendelkezésre, de a legjobb választás egyértelműen a porfestés. A porbevonat olyan, mint egy vékony páncélréteg a kerítésen. Rendkívül tartós védelmet nyújt, nagyon kevés karbantartás mellett.
A porbevonat megakadályozza a rozsdásodást, ami különösen fontos azokon a területeken, ahol nagy mennyiségű eső vagy hó esik. Ezen kívül lehetővé teszi, hogy számos vonzó szín közül válasszon, amelyek nem repedeznek, hólyagosodnak vagy hámlanak.

A porbevonat emellett nagymértékben csökkenti a kerítés kiváló megjelenéséhez szükséges karbantartási igényt is. Valójában a porszórt alumínium kerítések gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást. Nem kell aggódni a tisztítás miatt; időnként egyszerűen csak mosd le a kerítést, hogy eltávolítsd a szennyeződést és a piszkot!

A stílus és a szín kiválasztása

Most pedig a kellemesebb rész jön: a stílus és a szín kiválasztása.
Az alumínium kerítés sokoldalú termék, amely többféle stílust és színt kínál. A forgalmazó kerítéstermékei eltérő méretűek és formájúak lehetnek, például lapos vagy íves felső, vagy a hagyományos klasszikus kerítés megjelenése.

Az alumínium kerítés sokoldalú termék, amely többféle stílust és színt kínál. - Tuza István - terasztető mester

Az alumínium kerítések is többféle magasságban kaphatók. A színválasztékról kérdezd a forgalmazót! A terméktől függően előfordulhat, hogy a színválaszték a klasszikus semleges színekre korlátozódik. Ha azonban érdekel a vidám színskála, mindenképpen érdeklődj az egyedi színlehetőségekről.

Pontosítsd a garancia feltételeit

A jó hírű kerítésforgalmazók valószínűleg élettartam- vagy korlátozott élettartam-garanciát kínálnak a csúcskategóriás termékekre.
Végtére is, az alumínium kerítés egy befektetés és érthető módon biztos akarsz lenni abban, hogy valóban időtálló lesz. A kerítés megvásárlása előtt erősítsd meg a jótállás feltételeit a forgalmazóval!
Érdemes tisztázni például, hogy a garancia védi-e a vásárlót a termék hibáitól, vagy épp a rendellenes kopástól, különösen a szélsőséges időjárási időszakokban.

Ezek a tényezők hozzájárulnak a jó garanciához, ami nagyban növeli az alumínium kerítésrendszer értékét.

Személyre szabott segítségért…

Kérdezd a terasztető mestert, aki segít a kerítés tervezés részleteiben és megválaszolja a felmerülő kérdéseidet, hogy a végeredmény tényleg olyan legyen, amilyet elképzeltél!

ÜZENETET KÜLDÖK

 

 

Tuza István
Tuza István a Terasztető Mester alapító tulajdonosa, élettér tervező szakember, aki az aluminium terasztető rendszerek specialistája. Megbízható csapatával precíz munkát végez országszerte, hogy időtálló és gondozásmentes teraszokat, autóbeállókat építsen megbízóinak. Elkötelezett a legjobb minőségű, belga gyártású aluminium terasz rendszerek mellett, amelyek könnyűek, mégis rendkívül stabilak és könnyen bővíthetőek eltolható üvegfallal, zárható ajtókkal, árnyékolóval vagy akár bioklimatikus, motoros pergola fedéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍVÁS MOST: ISTVÁN

+36 30 183 1981

Kitöltötted már a terasztető tervezők kérdőívét?